Zelenszkij sürget, az EU vonakodik: hatalmas orosz vagyon mehet Ukrajnába
Globál

Zelenszkij sürget, az EU vonakodik: hatalmas orosz vagyon mehet Ukrajnába

Portfolio
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Oroszországnak "fájdalmas árat" kell fizetnie az ukrajnai agresszióért, és a befagyasztott orosz vagyon felhasználását sürgette egy, a Világbank által szervezett rendezvényen - számolt be a Kyiv Independent.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2024. április 17-én, egy a Világbank által szervezett miniszteri kerekasztal-beszélgetésen mondott beszédet, amellyel Ukrajna támogatását szerette volna elérni. Az ukrán államfő szerint a befagyasztott orosz vagyonok felhasználása kulcsfontosságú lehet Ukrajna terrorizmus elleni védekezésében és az ország újjáépítésében.

Zelenszkij három fő Igényt fogalmazott meg beszédében: pénzügyi támogatás, igazságszolgáltatás és a tervezés fontosságát.

Kiemelte, hogy Ukrajnának hatékony pénzügyi védelemre van szüksége Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben, akinek a pénz a fegyvere. Továbbá azt is hangoztatta, hogy a befagyasztott orosz vagyont az "orosz terror" ellen kellene bevetni, és hogy Oroszországnak komoly következményekkel kell szembenéznie cselekedeteiért.

Zelenszkij arra is rámutatott, hogy az orosz agresszió súlyosan károsította Ukrajna energiaszektorát és gazdaságát, ami miatt sürgős újjáépítésre és új gazdasági kapacitások létrehozására van szükség. A nyugati szövetségesek a 2022-es invázió kezdete óta mintegy 300 milliárd dollár értékű orosz vagyont fagyasztottak be. Az Egyesült Államok támogatja ezeknek a forrásoknak a Kijevbe való irányítását, míg az európai országok aggódnak a lehetséges gazdasági és jogi kockázatok miatt.

Az Európai Unió egy alternatív megoldást fontolgat: a befagyasztott eszközök nyereségét Ukrajna védelmi támogatásának finanszírozására használnák fel.

Ebben a kontextusban az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) egyhangúlag elfogadott egy állásfoglalást 2023. április 16-án, amely az orosz vagyon lefoglalását és egy új alap létrehozását javasolja Ukrajna újjáépítése érdekében.

Címlapkép forrása: Maxym Marusenko/NurPhoto via Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrám harckocsi Ocseretine