Rekordévet zárt az AKKO Invest
Ingatlan

Rekordévet zárt az AKKO Invest

Portfolio
Újabb rekordévet zárt 2023-ban az AKKO Invest, miután árbevétele több mint harmadával, 40 milliárd forint közelébe ugrott. A vállalat legnagyobb érdekeltsége, a magyar ingatlanszolgáltatói piacon meghatározó NEO Property Services szintén rekordévet zárt.

35 százalékkal 38,2 milliárd forintra nőtt az AKKO Invest Nyrt. 2023-as árbevétele, ezzel újabb rekordévet zárt a vállalat. A vagyonkezeléssel foglalkozó AKKO legnagyobb leányvállalata, a magyar ingatlanszolgáltatói piacon meghatározó NEO Property Services Zrt. tavaly tovább növelte árbevételét és nyereségét. Ezzel a legnagyobb mértékben járult hozzá az AKKO eredményeihez, így az a rekordárbevétel mellett 1,2 milliárd forintos átfogó (+16%) és 3 milliárd forintos EBITDA (+17%) eredménnyel zárta a 2023-as évet.

Ez részvényenként 34,9 forint nyereséget jelent, ami közel 15 százaléka az elmúlt egy év tőzsdei átlagárának. Az AKKO a vagyonkezelés ingatlanpiaci szegmensében több tranzakciót hajtott végre, melyek közül kiemelkedik a Budapest XI. kerületében elhelyezkedő 21 857 négyzetméteres irodaház 50 százalékos tulajdonrészének megvásárlása. Az AKKO hosszú távú stratégiája további akvizíciók megvalósítása, valamint az ESG szempontoknak történő megfelelés több kiemelt területen.

Az AKKO legnagyobb leányvállalata, a NEO Property Services 2023-ban ismét rekordszintű árbevételt és eredményt ért el, melyből a társaság az AKKO Csoportnak 2,1 milliárd forintos osztalékot fizet. A vállalat az ingatlanüzemeltetés területén tavaly közel 300-ra növelte ügyfelei számát, miközben több jelentős megbízásának futamidejét hosszabbította meg sikerrel. A NEO tovább erősítette pozícióját a társasházkezelési és generálkivitelezési piacon is. Utóbbi területen jelenleg is a legnagyobb növekedési potenciált látja: a kivitelezési munkák terén a vállalat zöldmezős beruházásokat, bérleménykialakításokat, ingatlanbővítéseket és egyéb kivitelezési munkákat végez.

A generálkivitelezési területen a NEO befejezte a Liberty irodaház két bérleményének kialakítását, továbbá befejeződtek a LIVING tulajdonú Le Jardin I. fantázianevű 164 lakásos társasház szerkezetépítési munkálatai is, amelyeket az épületkomplexum további generálkivitelezési feladatai követnek.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
múzeum, kiállítás, unalmas