Felveszik a kesztyűt a világ legnagyobb autógyártói, hatalmas beruházásokkal reagálnak a kihívókra
Gazdaság

Felveszik a kesztyűt a világ legnagyobb autógyártói, hatalmas beruházásokkal reagálnak a kihívókra

Portfolio
A Toyota Motor bejelentette, hogy 1,4 milliárd dolláros beruházással 2026-ban elektromos járművek gyártását kezdi meg Indiana államban, ezzel bővítve észak-amerikai EV-kapacitását és 340 új munkahelyet teremtve. A Honda sem akar lemaradni a versenyben - tudósított a Nikkei Asia.

A Toyota Motor bejelentette, hogy 1,4 milliárd dolláros beruházást hajt végre az Egyesült Államokban, az Indiana államban található gyárában. Céljuk, hogy 2026-tól kezdődően elektromos járművek (EV) gyártását indítsák el, ezzel bővítve észak-amerikai kapacitásukat. A beruházásnak köszönhetően 340 új munkahely jöhet létre. Az üzemben egy új háromsoros elektromos SUV modell gyártása veszi kezdetét. Jelenleg itt a Highlander SUV-modell, a Lexus TX luxusmodell és további modellek összeszerelése zajlik. A Toyota korábban, tavaly júniusban jelentette be, hogy a Kentucky államban található gyárában is egy elektromos SUV gyártását tervezi megkezdeni 2025-ig.

A vállalat különböző típusú elektromos járművek gyártásával kívánja szélesíteni kínálatát Észak-Amerika legnagyobb piacán.

Az új beruházás magában foglalja az üzemi infrastruktúra fejlesztését és egy új akkumulátor-összeszerelő sor létesítését is. Továbbá a Toyota egy észak-karolinai üzemében kezdi meg a lítium-ion akkumulátorok gyártását jövőre, amelyeket az indianai gyár számára szánnak. A Toyota közleménye szerint 2021 óta összesen 18,6 milliárd dollár értékben jelentett be új beruházásokat amerikai gyártótevékenységeibe az elektrifikálódás elősegítése érdekében.

A Honda Motor is hasonló lépéseket tesz Kanadában: mintegy 15 milliárd kanadai dollár befektetésével erősíti EV-ellátó rendszerét és kapacitásait Észak-Amerika növekvő piaci igényeinek kielégítése érdekében. Ontarióban tervezik az EV-gyárat és a különálló akkumulátorgyár felépítését.

Az ontariói gyár várhatóan 2028-ban kezdi meg működését, évi 240 ezer elektromos jármű előállítási kapacitással, az akkumulátorgyár évi 36 GWh kapacitású lesz.

A Honda célul tűzte ki, hogy 2050-re minden termékük és vállalati tevékenységük szén-dioxid-semleges legyen.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

The Home Depot, Inc. - elemzés

A májusi Top 10-es listám hatodik helyezettje. A ROIC miatt figyeltem fel rá, amikor a listát nézegettem, és a chartja is tetszik, lehet benne pár hónapon belül egy jó beszálló.CégismertetőA

Kiszámoló

Raiffeisen Gold 2.0 vége?

Írtam nemrég, hogy kijött az új prémium csomag a Raiffeisentől és hát sokkal rosszabb lett. Nem csak az elvárt bejövő utalás lett lényegesen több, de az utalások ingyenessége is limitált l

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bármikor beleroppanhat Oroszország a háborúba, ha a Nyugat enged a riválisának

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kézilabda