Bevetette a csúcsfegyvert az ukrán légierő: csúnyán helyben hagyták az orosz parancsnoki központot
Globál

Bevetette a csúcsfegyvert az ukrán légierő: csúnyán helyben hagyták az orosz parancsnoki központot

Portfolio
Arányokat tekintve valószínűleg az ukrán légierő szenvedte el az egyik legnagyobb veszteséget a háború kirobbanása óta, ez azonban nem jelenti azt, hogy Kijevnek ne maradtak volna bevethető gépei: a napokban például nyugati csúcsfegyverekkel bombázták le az oroszok egyik parancsnoki állomását.

A videón az látható, amint az orosz csapatok Donyeck megyében működő parancsnoki állomását bombatalálat éri. Arról, hogy az akció milyen veszteségeket okozott Moszkvának pillanatnyilag nem állnak rendelkezésre információk.

A támadást a legtöbb forrás szerint "okosbombákkal" hajtotta végre az ukrán légierő. Ezekből a fegyvertípusokból Franciaország (AASM) és az Egyesült Államok (JDAM) is szállított Kijevnek. A bombákat több mint valószínű, hogy Mig-29-esekről dobták le, mivel az ukrán légierőben szintén népszerű Szu-25-ös csatarepülőgépek papírforma szerint nem képesek szállítani a fegyvereket (bár korábban már láthattunk példákat arra, hogy Kijev addig fúrta-faragta a szovjet gyártmányú gépeit, míg azokra rá tudták rakni a nyugati fegyvereket).

Az okosbombák napjainkban a vadászbombázók sztenderd fegyverzetének számítanak. "Buta" testvéreikkel ellentétben kioldás után képesek irányt változtatni, szárnyaiknak hála siklórepüléssel közelítik meg a célpontot, a francia AASM pedig rakétás utánhajtással is el van látva.

Az ilyen fejlesztéseknek hála a bombát hordozó gépek a rövid-hatótávolságú légvédelmi rendszerek hatósugarán kívül maradhatnak.

Címlapkép: a francia légierő Dassault Rafale vadászbombázói, a szárnyak alatt a kiegészítő üzemanyag tartály mellett 2-2 AASM okosbombával. A címlapkép illusztráció, az ukrán légierőnek nincsenek Rafale gépei. Forrás: Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bmp-2 lánctalp harcjármű páncélos orosz szovjet stock