FONTOS Kiszivárgott Donald Trump súlyos terve - Ez Magyarországot is érintené
Felpörgeti a nacionalista kampányát a világ egyik legnagyobb hatalmának a vezetője – Nagy bajt jelezhet a váltás
Globál

Felpörgeti a nacionalista kampányát a világ egyik legnagyobb hatalmának a vezetője – Nagy bajt jelezhet a váltás

Portfolio
Megindult a világ leghosszabb demokratikus választása Indiában, amely hat héten keresztül tart. A fő esélyesnek Narendra Modit, a jelenlegi miniszterelnököt és a pártját tartják, de az elmúlt napok kommunikációja miatt az sejthető, hogy valami baj van a kampányban – számolt be a South China Morning Post.

Az Bharatiya Janata Párt (BJP – magyarul az Indiai Néppárt) színeiben induló Modi az elmúlt hónapokban újra az ország vallási megosztottságát vette elő a kampányában. A harmadik ciklusára készülő miniszterelnök kampányában fokozta a muszlimok elleni retorikáját, mivel a lépéstől azt reméli, hogy az ország 80 százalékát kitevő hinduk körében nagyobb népszerűségre tud szert tenni. A cikk szerint viszont

a hindu nacionalizmus már kissé kimerült az országban, ezért vélhetően már kevésbé tud ezzel az üzenettel további szavazókat megszólítani.

Modiról elterjedt egy felvétel, amelyen az ország körülbelül 15 százalékát kitevő muszlimokat „beszivárgóknak” nevezi, valamint azzal riogat, hogy az iszlámhívők több gyereket vállalnak, ezért az ezzel járó támogatásokat is ők vehetik fel. Szerinte, amikor a most ellenzéki pártok vannak hatalmon, akkor kifejezetten ők juthatnak hozzá először ezekhez a juttatásokhoz. A hasonló beszéd arra utalhat, hogy az indiai szavazás első köre nem hozta meg a várt sikert Modi pártjának, ezért fokozni kezdte a kampányát a már korábban bevetett retorikai elemekkel.

A BJP a kommunikációjában régóta használ kétértelmű kifejezéseket. A „beszivárgóknak” korábban a Bangladesből és a Mianmarból érkezőket nevezte korábban. Azt is felvetették kampányukban, hogy a muszlimok a „szerelmi dzsihád” stratégiáját alkalmazzák, amikor egy iszlámhívő férfi egy hindu nőt vesz feleségül, mivel a párt szerint át akarja téríteni.

Modi kijelentése miatt számos közéleti szereplő a tiltakozását fejezte ki a miniszterelnök kijelentéseivel szemben, mivel szerintük az csak megosztottságot generál az országban etnikai, vallási vagy nyelvi szempontból. Hasonlóan reagáltak a politikai ellenfelei is, akik panaszt nyújtottak be a BJP ellen a választási bizottságnál.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
donald trump usa elnökjelölt amerikai elnökválasztás