Céláremelés érkezett a Waberer'sre
Üzlet

Céláremelés érkezett a Waberer'sre

Portfolio
Nagyot emelt a Waberer's célárán az Equilor, miután értékelte a cég körül történt legfrissebb fejleményeket.

A Waberer’s 2023-as éves eredményei és a stratégiai irányvonalnak megfelelő terjeszkedés előrehaladása miatt az Equilor frissítette értékelési modelljét. A társaság 2023-as eredményeit követően a cég várakozásai a következő évekre, valamint a 2027-es EBIT várakozás az elemzőház szerint elérhetőek lehetnek.

Az Equilor továbbra is megtartotta azt a megközelítést, hogy a logisztikai szegmenst (ITS és RCL) DCF-alapú értékeléssel, míg a biztosítói üzletágat árfolyamnyereség alapú (P/E) mutatószám alapján, a versenytársak (peer group) mediánján vette figyelembe.

  • Az ITS szegmensben 2024-ben teljes mértékben figyelembe vették a Petrolsped (PSP) megjelenését az árbevétel oldalon. Az akvizíció nélkül az Equilor szerint idén nem igazán tudna megvalósulni növekedés az árbevétel oldalon. Az ITS szegmensben 2024-et követően azonban dinamikus növekedést valószínűsít az elemzőház. A társaságnak a multimodalitás irányába tett erőfeszítései, a régió gazdasági növekedésének feltételezhetően az európainál magasabb szintje, valamint a Waberer’s key account ügyfelekre és a minőségibb szolgáltatásra törekvése segítheti a vállalatot a piacinál magasabb növekedési ütem elérésére az ITS szegmensben - írták. Segítheti továbbá a szegmenst, hogy a cég Szeged közelében tervez intermodális terminált építeni, amivel a BYD közelmúltban bejelentett beruházásához kapcsolódó logisztikai megrendelésekre csatlakozhat rá.
  • Az RCL szegmensben az idei évben csak a második negyedévtől vették figyelembe az MDI akvizíciójának a hatását árbevétel oldalon. Ezt követően, 2025-től az RCL szegmens árbevétele az ITS szegmensben láthatóénál várhatóan gyorsabban fog tudni növekedni. Ehhez jelentős mértékben hozzájárulhatnak a már kiépített, illetve kiépítés alatt álló raktárkapacitások, amivel (különösen a Debrecen környéki autóipari beruházások hatására) jelentős árbevételnövekedést realizálhat a vállalat - írja az Equilor. Az RCL szegmens árbevételének növekedését a következő években több raktárberuházásból származó hatás is segítheti.

A két szegmens együttes értéke (ITS + RCL) az elemzés lezárásának időpontjában fennálló devizaárfolyammal (393,4 forint/euró) számolva 2 967 forint részvényenként, korrigálva a készpénzállománnyal és a hitelek értékével.

  • A biztosítóra jutó, Equilor által várt nyereség 2024-re körülbelül 13,5 millió euró. Ennek jelenértékét használták a P/E hányados alapú értékeléshez, mivel az elemzőház szerint a tavalyi év nettó eredményében megjelenő egyszeri pozitív eredményhatás (amit leginkább az idén már nem várható kedvező hozamalakulás okozott) egyébként felfelé torzíthatná a biztosító értékeltségét.

A fenti módszerrel számolt vállalatérték a logisztikai szegmensnél alkalmazott EUR/HUF árfolyamot használva 2 753 forintra adódik részvényenként a biztosító esetében.

A logisztikai és a biztosítási szegmensek együttes értékét csökkentették a kisebbségi részesedések értékével. Emellett további 10 százalékos likviditási diszkontot alkalmaztak, figyelembe véve a társaság részvényforgalmának relatíve alacsony szintjét.

A modellfrissítés eredményeképpen a Waberer's 12 hónapos célárfolyamát az Equilor 5 022 forintra emelte részvényenként, a korábbi 4 211 forintról. Az ajánlás a társaság papírjaira továbbra is vétel.

Az új célár 25,2 százalékos felértékelődési potenciált feltételez a részvény számára.

A Waberer's árfolyama ma stagnál, míg idén 4,4 százalékot emelkedett.

wabs0416

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
tozsde részvény